Eπισκέψιμο Οινοποιείο
Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις
Οδυσσέας Ελύτης
Στόχος - Δέσμευση
Σε επιλεγμένα τμήματα της Λεσβιακής γης, σε συνθήκες κατάλληλες για την καλλιέργεια πιστοποιημένων βιολογικών αμπελώνων καλλιεργούμε επιτρεπόμενες τοπικές ποικιλίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά του Λεσβιακού αμπελώνα και των ξεχωριστών αμπελοτόπων του. Στόχος μας για τα επόμενα δύο έτη είναι η δέσμευση ως προς την βιωσιμότητα, μέσω της μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, της υιοθέτησης πρακτικών κυκλικής οικονομίας και της χρήσης ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο πράσινο μέλλον, επενδύοντας σε υπεύθυνες πρακτικές και καινοτομίες που προωθούν την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αρμονία μεταξύ επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται τον πλανήτη μας, που τόσο απλόχερα μας προσφέρει τους καρπούς του.
Χώρος Παραγωγής
Η διαδικασία παραγωγής κρασιού είναι ένα μαγευτικό ταξίδι από το αμπέλι στο ποτήρι. Ξεκινά με την επιλογή των καλύτερων σταφυλιών, που συλλέγονται προσεκτικά και μετατρέπονται σε χυμό. Κάθε σταφύλι καλλιεργείται με φροντίδα και κάθε σοδειά ωριμάζει με υπομονή, απορροφώντας τη γεύση της γης και το άρωμα του ήλιου. Στη συνέχεια, ο μούστος ζυμώνεται σε βαρέλια, όπου η φύση και ο χρόνος συνεργάζονται για να δημιουργήσουν τις μοναδικές γεύσεις και αρώματα. Ελεγχόμενες θερμοκρασίες ζυμώσεων, διαρκής προσπάθεια ανάδειξης των χαρακτηριστικών των ποικιλιών και των αμπελοτόπων με ξεχωριστές οινοποιήσεις, συνεχής παρακολούθηση, είναι μερικά από όλα αυτά που γίνονται κατά τη διάρκεια της οινοποίησης και αναδεικνύουν την αγάπη μας και την προσοχή μας στους οίνους που παράγουμε. Κάθε στάδιο, από τη συγκομιδή μέχρι την παλαίωση, φέρει την τέχνη και την παράδοση, αποκαλύπτοντας τελικά ένα κρασί που αφηγείται την ιστορία του τόπου του και προσκαλεί σε στιγμές απόλαυσης.
Κελάρι
Ιδιαίτερη παροχή του κτήματος αποτελεί η γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού. Οι επισκέπτες περιηγούνται στο κελάρι, ξεναγούνται από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και ενημερώνονται για την διαδικασία παραγωγής κρασιών. Τα δρύινα βαρέλια και οι συλλογές παλαιών αντικειμένων κρασιού εντυπωσιάζουν και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία.
Aμπελώνες - Καλλιεργούμενες Ποικιλίες
Στην καρδιά της Λέσβου, στους αμπελώνες του Καριώνα και του Μεγαλοχωρίου, ο Οινοφόρος δημιουργεί εκλεκτούς οίνους που αναδεικνύουν την πλούσια κληρονομιά και τη μοναδική ταυτότητα του νησιού. Με βαθιά γνώση της τέχνης της αμπελουργίας και σεβασμό προς τη γη, καλλιεργούνται με μεράκι και φροντίδα ποικιλίες που ενσαρκώνουν την αυθεντικότητα και την πολυμορφία του λεσβιακού αμπελώνα.
Οι αμπελώνας του Οινοφόρου φιλοξενούν τις εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Μαντηλαριά, Φωκιανό και Βάψα. Κάθε σταφύλι εκφράζει τον μοναδικό χαρακτήρα του και ακολουθώντας σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, αλλά και παραδοσιακές τεχνικές, δημιουργούνται κρασιά που παντρεύουν την αυθεντικότητα με την καινοτομία.
Ετικέτες Κρασιών
Το οινοποιείο φέρει την παράδοση και την τέχνη του οίνου μέσα από πέντε εξαιρετικές ετικέτες που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και την ποιότητα των τοπικών ποικιλιών της Λέσβου
Δάφνις και Χλόη
Μια σειρά τοπικών οίνων, διαθέσιμη σε λευκό και ερυθρό ξηρό, που παντρεύει αρμονικά την παράδοση με τη σύγχρονη οινοποίηση. Το όνομα αντλεί έμπνευση από τον διάσημο ερωτικό μύθο του Λόγγου, ενώ η ετικέτα αναπαριστά τα πρόσωπα της ιστορίας. Η σειρά διαθέτει Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη και Βιολογική Πιστοποίηση.
- Το βιολογικό λευκό Δάφνις και Χλόη (λευκή οινοποίηση από ερυθρωπά σταφύλια) με το διακριτικό άρωμα και τη λεπτή γεύση εντυπωσιάζει με την καθαρότητα και τη φρεσκάδα του. Περιέχει Καλλονιάτικο, Φωκιανό, Ασύρτικο. Συνοδεύει ιδανικά λευκά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά. Σερβίρεται στους 9-11ο C.
- Το βιολογικό Δάφνις και Χλόη με το βαθυκόκκινο χρώμα έχει νότες μικρών κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιο άρωμα και μακρά επίγευση. Αποτελείται από Μανδηλαριά, Βάψα, Φωκιανό.
Πιστοποιήσεις - Βραβεία
Επισκεψιμότητα
Ανακαλύψτε τη μαγεία του κρασιού μέσα από μια αξέχαστη ξενάγηση στο οινοποιείο μας από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας. Εκεί που η παράδοση συναντά την τέχνη της σύγχρονης οινοποίησης, θα βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού, γνωρίζοντας από κοντά τα μυστικά της παραγωγής, τη γοητεία των τοπικών ποικιλιών και την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε φιάλη.
Τα είδη της ξενάγησης που προσφέρονται έχουν ως εξής:
Απλή ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και γενικότερα του κτήματος, με προβολή βίντεο και ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με το κρασί, τη διαδικασία παραγωγής του, την ιστορία και τις δράσεις του επισκέψιμου οινοποιείου (10€/άτομο και ελάχιστος αριθμός 10 ατόμων, για παιδιά κάτω των 12 ετών δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση). Συνολική διάρκεια ξενάγησης 40 λεπτά.
Ξενάγηση μαζί με γευσιγνωσία που μπορεί να συνοδεύεται είτε με plateau τυριών /αλλαντικών (30€/άτομο και ελάχιστος αριθμός ατόμων: 10 (συνολική διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα και 15 λεπτά) είτε με ολοκληρωμένο δείπνο, το οποίο θα αποτελείται από menu 3 σταδίων και απεριόριστη ποσότητα κρασιών παραγωγής του Οινοφόρου ( 60€/ άτομο και ελάχιστο αριθμό ατόμων: 15, συνολική διάρκεια ξενάγησης 2 ώρες).
Σχολικές Ξεναγήσεις στον Οινοφόρο Λέσβου, όπου οι μαθητές περιηγούνται στο κελάρι με τα δρύινα βαρέλια και ενημερώνονται για τα στάδια παραγωγής από το σταφύλι στο κρασί. Παρατηρούν εργαλεία, μηχανές οινοποιίας του παρελθόντος και συλλογές παλαιών αντικειμένων κρασιού και εξοικειώνονται με την πολιτιστική κληρονομιά και τον οινικό πολιτισμό προηγούμενων αιώνων. Έτσι, επιτυγχάνεται η γνωστική και κοινωνική ανάπτυξή τους σε ένα πλαίσιο εποικοδομητικής και παιγνιώδους εξερεύνησης
Φόρμα Ενδιαφέροντος
Μέσα από την οινογευσία, θα γευτείτε μοναδικές ποικιλίες, θα μάθετε τα μυστικά της γευσιγνωσίας και θα συνδυάσετε το κρασί με τοπικά εδέσματα που αναδεικνύουν τη γεύση του. Ο σεφ μας και η ομάδα του με στόχο να επιτύχουν τους τέλειους γευστικούς συνδυασμούς που αναδεικνύουν το κρασί, ετοιμάζουν για εσάς εδέσματα της Μεσογειακής Κουζίνας χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης. Οι γεύσεις και τα αρώματα που θα απολαύσετε από τις βεράντες του οινοποιείου με θέα το Αιγαίο πέλαγος, συνθέτουν μια εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα.
Είτε είστε λάτρης του κρασιού είτε απλά αναζητάτε μια ξεχωριστή εμπειρία, η ξενάγηση στο οινοποιείο μας θα σας εμπνεύσει και θα σας αφήσει με αξέχαστες αναμνήσεις.
Συχνές Ερωτήσεις
Το Οινοποιείο βρίσκεται στην Βιομηχανική Ζώνη Ουτζάς, Καρά Τεπές, Τ.Κ. 81100 Μυτιλήνη, Λέσβος
https://maps.app.goo.gl/H7mrnuXDMy1jBSNXA
Χρειάζεται να κάνετε κράτηση για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://oinoforoswineryevents.com/contact/
Τα είδη της ξενάγησης που προσφέρονται έχουν ως εξής:
- Απλή ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και γενικότερα του κτήματος, με προβολή βίντεο και ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με το κρασί, τη διαδικασία παραγωγής του, την ιστορία και τις δραστηριότητες του Επισκέψιμου Οινοποιείου ( 10 €/ άτομο για min 10 άτομα, κάτω των 12 ετών δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση). Συνολική διάρκεια ξενάγησης 40 λεπτά.
- Ξενάγηση μαζί με γευσιγνωσία που μπορεί να συνοδεύεται είτε με plateau τυριών /αλλαντικών ( 30 €/ άτομο για min 10 άτομα, διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα και 15 λεπτά) είτε ολοκληρωμένο δείπνο ( 60 €/ άτομο για min 15 άτομα, διάρκεια ξενάγησης 2 ώρες) (το οποίο θα αποτελείται από menu 3 σταδίων και απεριόριστη ποσότητα κρασιών παραγωγής του Οινοφόρου )
Για την απλή ξενάγηση ο ελάχιστος αριθμός είναι 10 άτομα.
Για την ξενάγηση μαζί με γευσιγνωσία και σερβίρισμα plateau τυριών και αλλαντικών ο ελάχιστος αριθμός είναι 10 άτομα.
Για την ξενάγηση μαζί με γευσιγνωσία και ολοκληρωμένο δείπνο ο ελάχιστος αριθμός είναι 15 άτομα.
Η ομάδα μας βρίσκεται στην διάθεσή σας για να σας ενημερώσει για τις
διαθέσιμες ώρες και ημερομηνίες μέσω e-mail ή στα τηλέφωνα: 22510 44738, 6949544276 και 6980705204
Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς όλων των ετικετών μας σε φιάλες των 187 ml και 750 ml.
Θα βρείτε το ωράριο λειτουργίας μας και τα στοιχεία επικοινωνίας στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τα παιδιά επιτρέπονται και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ για άτομα κάτω των 18 ετών.
Φυσικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε.
Φυσικά, υπάρχει χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις μας.